Ajankohtaista

Luonnonkala-säilyke ehdolla Elin­tarvike­teollisuus­liiton Tähti­teko-palkinnon saajaksi

Eipä paremmilla uutisilla olisi viikonloppuun voinut laskeutua: Luonnonkala-säilykkeemme on nimittäin ehdolla Suomen elin­tarvike­teollisuus­liiton Tähtiteko-palkinnon saajaksi. Tähtiteko on yhtä kuin entinen Vuoden suomalainen elintarvike -kilpailu, joka on perustettu kasvattamaan suomalaisen elintarviketeollisuuden mainetta, jotta kotimaiset tuote­uutuudet ja innovaatiot saisivat enemmän ansaitsemaansa julkisuutta.

Meille ehdokkuus on osoitus siitä, että vuosien työmme suomalaisen ruoan puolesta ei ole turhaa. Korostamme toiminnassamme kestävää kotimaisuutta ja sitä, että puhdasta ja eettisesti tuotettua ruokaa olisi tarjolla mahdollisimman monille ja mahdollisimman helposti.

– Tähtiteko-kilpailu ja sen tavoitteet ovat linjassa omien arvojemme kanssa, mikä tekee tästä ehdokkuudesta meille uskomattoman kunnianosoituksen, kiittelee yrittäjä Markus Tolvanen.

– Luonnonkala rypsiöljyssä -tuote lisää kotimaisen järvikalan käyttöä sellaisilla kaloilla, joita ei juuri kaupallisesti hyödynnetä. Samalla tuote auttaa järvien fosforikuorman pienentämisessä

– Luonnonkala rypsiöljyssä -tuote lisää kotimaisen järvikalan käyttöä sellaisilla kaloilla, joita ei juuri kaupallisesti hyödynnetä. Samalla tuote auttaa järvien fosforikuorman pienentämisessä, kun kalastuksen sivutuote saadaan hyötykäyttöön, ehdokkuuden perusteluissa kerrotaan.

Luonnonkala kilpailee kovassa sarjassa, sillä muut Tähtiteko-finalistit ovat Apetit Ruoka Oy:n järvikalan vastuullinen tuotteistaminen, Ave­na Nor­dic Grain Oy:n ja Ape­titin innovatiivinen ryp­sin­sie­men­jau­he, Fazerin kauraksylitol­tehdas, Suomalaisen ruoan päivä sekä Va­lion tavoite nollata mai­to­ket­jun hii­li­­ja­lan­jäl­ki vuo­teen 2035 men­nes­sä. Siis uskomattomia tekoja suomalaisen ruoan puolesta!

Kilpailun voittaja julkistetaan 27.11. Elin­tarvike­teollisuus­liiton syyskokouksen yhteydessä. Voittaja palkitaan 10 000 euron pääpalkinnolla.

Käy lukemassa lisää Tähtiteosta

Takaisin uutislistaukseen