Reseptit
Savumuikkukiusaus
Tässä ohjeessa leppäsavulla savustettu muikku antaa kiusaukseen mahtavasti makua ja juuri sopivaa rouheutta!
Kalawrapit
Kalawrapit syntyvät hetkessä juhlien pikkusuolaiseksi tai vaikkapa eväsrasiaan mukaan työpaikkalounaaksi. Reseptissä käytetty kirjolohta, mutta kannattaa kokeilla myös muita kaloja!
Villikala-kirjolohipyörykät
Tässä herkullisessa reseptissä ovat sulassa sovussa kirjolohi ja muikku. Pyörykät valmistuvat nopeasti ja maistuvat niin ranskalaisten, salaatin kuin riisinkin seurana.
Kirjolohikeitto
Säilyke on mitä mainioin ainesosa keittoon. Valmiiksi maustettu kala toimii sekä kotihellalla tai vaikkapa retkiolosuhteissa nuotioruokana.
Kirjolohimureke
Kirjolohimurekkeen pyöräytät vartissa vuokaan ja loppu sujuu uunissa kuin itsestään. Suomalaisesta kirjolohesta tehty kirjolohisäilykkeemme on tässä ruoassa todella elementissään!
Arkikalapiirakka
Arkikalapiirakka valmistuu nopeasti ja toimii loistavasti suolaisena kahvileipänä tai illanistujaisissa.
Arkikalapihvit
Nämä superhelpot kalapihvit valmistuvat nopeasti perunan kylkeen tai vaikkapa hampurilaisen väliin. Ja kylläpä maistuu!
Kala-perunalaatikko
Helposta valmistuvat kala-perunalaatikko on ruoka, joka vakiinnuttaa helposti asemansa ruokapöydässä ja maistuu kaikenikäisille syöjille.
Lämmin lohisalaatti
Ruokaisa kirjolohisalaatti valmistuu nopeasti vaikka arkilounaaksi kesken työpäivän ja valtaosa aineksista löytyy monesti kodin kuivakaapista.
Arkikala nachot
Alla olevalla reseptillä valmistuu Pielisen kalajalosteen Arkikalasta huikean herkullinen tex-mex herkku.
Muikku melt sandwich
Muikku melt on näppärä arkiruoka, joka syntyy kätevästi vain muutamasta raaka-aineesta ja sopii mainiosti niin kesäiselle brunssille kuin lounaaksi.
Teriyaki-ahventäytteiset bao bunit
Tästä ei pikaruoka paljon parane. Aasialaisvaikuttenen herkku, bao bun valmistuu parissa minuutissa ja vie kielen vielä nopeammin mennessään.
Luonnonkalasalaatti
Ruokaisa, mutta kevyt luonnonkalasalaatti muodostaa makujen sinfonian, jossa pääroolissa on Pielisen Kalan Luonnonkala-säilyke.
Savusärkikimara
Savusärkikimara, ai että! Tästä on tullut jo monen maistajan suosikki-iltapala. Leppäsavulla lepytelty savusärki toimii alkuruoasta iltapalaksi.
Kymmenen minuutin savukirjolohipasta
Pasta kattilaan, purkki auki syömään! Tämä savukirjolohipasta on pikaruoka, jossa mausta ei kuitenkaan tingitä.
Arjen helppo kalakastike
Maittava ja helppo resepti on arkiruokailun uusi klassikko, joka maistuu vauvasta vaariin. Sekoittele rauhassa, niin ruokailija palkitaan suuta hellivällä, samettisella kalakastikkeella.
Luonnonkalapasta
Välimerellinen fenkoli viihtyy mahtavasti kalan ja pastan kaverina. Tässä, jos missä on makuja mitä maistella monta kertaa.
Luonnonkalatacot
Tässä annoksessa suomalainen kala kiertää maailman ja palaa takaisin suuhun. Siltä se ainakin tuntuu, sillä tässä makuja annoksessa makuja vilisee!
Luonnonkalamuhennos
Luonnonkalamuhennos on helppo ja nopea arkiruoka, jossa kalan maku pääsee hienosti oikeuksiinsa.