Reseptit

Savumuikkukiusaus

Tässä ohjeessa leppäsavulla savustettu muikku antaa kiusaukseen mahtavasti makua ja juuri sopivaa rouheutta!

Valmistusaika
50 minuuttia, josta uunissa 30-40 minuuttia.
Annokset
3-4

Ainekset

1 prk Pielisen kalan Savumuikkua 210/250 g tai 150/100 g

1 pss Peruna-sipulisekoitusta 500 g

1 tlk Kuohukermaa

1 tl Savupaprikajauhetta

1 dl Emmental-raastetta

Kuivattua tilliä

Pippurisekoitusta

Valmistus

Hienonna muikut haarukalla pienemmiksi paloiksi. Laita uunivuokaan puolisulat peruna-sipuliseokset, muikut, juustoraaste ja mausteet. Kaada mukaan puolet muikun öljystä. Lisää lopuksi kuohukerma ja sekoittele ainekset. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia ja välillä voi sekoitella.

Tarjoilu maustekurkkujen, tomaatin ja puolukkahillon kera.