Reseptit

Villikala-kirjolohipyörykät

Tässä herkullisessa reseptissä ovat sulassa sovussa kirjolohi ja muikku. Pyörykät valmistuvat nopeasti ja maistuvat niin ranskalaisten, salaatin kuin riisinkin seurana.

Valmistusaika
35 min, josta uunissa 10-12 min.
Annokset
16-20 pyörykkää

Ainekset

  • 1 purkki Pielisen Kalan Villikala-säilykettä (öljyssä tai vedessä)
  • 1 purkki Pielisen Kalan kirjolohisäilykettä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 rkl perunamuusijauhetta
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 0.5 tl valkopippuria

Valmistus

Kaada kalasäilykkeistä noin puolet öljystä tai vedestä pois. Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi ja anna massan turvota muutama minuutti. Pyöritä vedessä kostetuilla käsillä haluamasi kokoisia pyöryköitä ja laita leivinpaperilla suojatulle pellille. Paista n. 200°C 10-12 minuuttia. Tarjoile valkokastikkeen ja keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Korppujauhon määrä vaihtelee sitä mukaa minkä verran öljyä/vettä kaadat kalasäilykkeistä pois.