Ainekset
- 2 prk Pielisen Kalan kirjolohisäilykettä
- 5 perunaa
- 6 dl vettä
- 1 sipuli
- 2 dl ruokakermaa
- 100 g sulatejuustoa
- 2 tl sitruunapippuria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 kasvisliemikuutio
- nokare voita
ruohosipulia
tilliä
Valmistus
Kuori ja lohko perunat sekä sipuli. Kuumenna vesi ja lisää perunat, hienonnettu sipuli, sitruunapippuri, kasvisliemikuutio ja sitruunamehu. Keitä kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Lisää kerma, sulatejuusto ja nokare voita ja anna keiton hautua hetki. Lisää lohet joista on valutettu öljy pois. Älä enää keitä, ettei kalat hajoa.
Lopuksi lisää hienonnettua tilliä ja ruosipulia oman maun mukaan. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.