Reseptit

Arkikalapiirakka

Arkikalapiirakka valmistuu nopeasti ja toimii loistavasti suolaisena kahvileipänä tai illanistujaisissa.

Valmistusaika
30 minuuttia

Ainekset

Pohja:

  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunamuusijauhetta
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl sokeria
  • 50 g voita sulana
  • n.1 dl maitoa

Täyte:

  • 1 rasia ruohosipuli tuorejuustoa
  • 2 purkkia Pielisen Kalan Arkikalaa
  • juustoraastetta
  • tomaattiviipaleita
  • mustapippuria myllystä
  • sipulijauhetta
  • kuivattua tilliä
  • sitruunamehua

Valmistus

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää joukkoon maito. Lämmitä voi-maitoseos mikrossa tai kattilassa kädenlämpöiseksi. Lisää voi-maitoseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Kaulaa taikina ohueksi ja painele piirakkavuokaan (24-26 cm).

Levitä pohjan päälle tuorejuusto, kaada Arkikalat tasaisesti tuorejuuston päälle. Ripottele pinnalle kuivattua tilliä, sipulijauhetta, sitruunamehua ja mustapippuria myllystä oman maun mukaan. Laita pinnalle juustoraastetta ja lopuksi tomaattiviipaleita. Paista 200 asteessa noin 25 min tai niin kauan, kun piirakka on haluamasi värinen.

Piirakan voi tehdä myös Pielisen Kalan lohisäilykkeestä.