Ajankohtaista

Luonnonkala-säilyke on vuoden 2020 Lähiruokateko

Luonnonkala-säilykkeellemme on myönnetty vuoden 2020 Lähiruokateko-palkinto. Palkinnon perusteena on huomioitu myös Pielisen Kalan pitkäjänteinen työ suomalaisen luonnonkalan käytön edistämiseksi. Pielisen Kala voitti myös yleisöäänestyksen, joka oli käynnissä Lähiruoka & luomu -messujen nettisivuilla maalis–huhtikuussa. Palkinto jaetaan messuilla elokuussa.

Palkintoraati perustelee valintaansa sillä, että Pielisen Kalan järvikalatuotteet ovat kotimaassa kehiteltyjä, jalostettuja ja valmistettuja tuotteita, joiden koko tuotantoketjun arvo säilyy Suomessa kalastuksesta ja tuotteisiin käytettävästä rypsiöljyn viljelystä alkaen. Säilykkeissä käytetään myös vähemmän arvostettuja järvikalalajeja, kuten särkeä, lahnaa ja säynettä, joiden pyynti parantaa järvien ekologista tilaa, tiedotteessa todetaan.

Luonnonkalalle on ollut selvä kysyntä

Raadin mielestä Pielisen Kalan alkuvuonna lanseeraama Luonnonkala-säilyke osuu moneen trendiin. Tuote on ilmastoystävällistä, laadukasta ja maukasta lähiruokaa, jolla voidaan korvata tonnikalaa ja samalla edistää muuten alihyödynnettyjen järvikalojen käyttöä.

– Pielisen Kala on rohkeasti panostanut tuotekehitykseen ja tuotannon laajentamiseen. Yritys on myös rakentanut raaka-aineen hankintaketjun ja saanut kuntoon tuotteen valtakunnallisen jakelun, raati perustelee.

Raadin mukaan kuluttajilla on ollut Luonnonkala-säilykkeelle selvästi kysyntää, mikä on nähtävissä tuotteen saamasta runsaasta positiivisesta medianäkyvyydestä. Yritys työllistää alueellisesti, ja omistajien rakkaus kalastukseen näkyy helppokäyttöisinä ja maukkaina tuotteina.

Työ suomalaisen kalan puolesta jatkuu

Olemme palkinnosta erittäin otettuja. Se on upea kunnianosoitus työlle, jota olemme tehneet koko yrityksen historian ajan. Palkinto on myös osoitus suomalaisten arvostuksesta kotimaista järvikalaa kohtaan, mistä olemme erityisen iloisia. Jatkamme sen innoittamina työtämme, jonka pyrkimys on tuoda suomalaista luonnonkalaa mahdollisimman moneen ruokapöytään.

Nöyrä kiitos myös kaikille meitä äänestäneille sekä hienoille kilpakumppaneillemme: Kokit ja Farmarit -elämysillallinen, Laidun Hereford, Silmusalaatti ja Suomen Artesaaniruoka ry!

Lisää aiheesta voit lukea Messukeskuksen tiedotteesta

Takaisin uutislistaukseen