Ajankohtaista

Pielisen Kala ja Vesileppis aloittavat historiallisen yhteistyön

Leppävirralla sijaitseva Sport & Spa Hotel Vesileppis korvaa ensimmäisenä suomalaisena matkailukeskuksena tonnikalan kokonaan kotimaisella luonnonkalalla.

Vesileppiksessä käytetyt kalasäilykkeet tulevat tästä lähtien Atlantin sijaan Pohjois-Karjalasta. Yhteistyö Pielisen Kalan kanssa alkaa syyskuussa.

– Tämä yhteistyökuvio on todella hieno juttu, ja olemme siitä luonnollisesti innoissamme. Tämä on iso pelinavaus kotimaisille kalatuotteille sekä tietysti myös matkailukeskuksille, iloitsee Pielisen Kalan markkinointipäällikkö Juha Halonen.

Päätös luopua yhdestä suomalaisten eniten suosimasta säilykeruoasta syntyi Sport & Spa Hotel Vesileppiksessä vähitellen tämän vuoden aikana.

– Maistettuani kesällä tuotetta tuli heti mieleen, että sillä voisi korvata tonnikalan. Kun on olemassa kotimainen, kestävästi tuotettu vaihtoehto, on pakko kysyä, miksi käyttäisimme ennemmin tonnikalaa”, kertoo hotellinjohtaja Kimmo Rossi.

“Isoilla toimijoilla parempi mahdollisuus vaikuttaa”

Rossin mukaan järvikalaa pitäisi ehdottomasti käyttää enemmän, koska paitsi, että sillä on positiivisia ympäristövaikutuksia, se on myös todella hyvää.

Isoilla toimijoilla on Rossin mielestä paremmat mahdollisuudet vaikuttaa kulutustottumuksiin kuin vaikkapa yksittäisellä ravintolalla. Siksi hän toivookin, että esimerkki innostaisi myös muita ravintoloita ja hotelleja kokeilemaan kotimaista vaihtoehtoa tonnikalalle.

Heti alkajaisiksi järvikalasta valmistetaan Vesileppiksen ravintoloissa muun muassa pizzaa, jota myydään syyskuun ajan avajaistarjoushintaan.

– Saa nähdä, mitä muuta keittiössä keksitään, Rossi hymyilee.

Lue Vesileppiksen uutinen aiheesta

Takaisin uutislistaukseen